Menü Keresés

Főszerepben a pezsgő az Etyeki Borangolón

Május 12-én borospincék, családi gazdaságok, műhelyek nyílnak meg a látogatók előtt. Családias hangulatban, megújult környezetben, pincéről pincére fedezhetik fel Budapest szőlőskertjének értékeit ezen a napon, 10 és 19 óra között. A bor- és gasztronómiai kóstolók mellett kulturális- és gyermekprogramokat is kínálnak.

A pezsgő igazi főszerepet kap: akár 10 etyeki pincészet palackban erjesztett pezsgője lesz kóstolható az Etyeki Borházban. Pezsgős villásreggelivel indul a nap az Anonym Pincében, s folytatódik egy vertikális pezsgő- és Chardonnay kóstolóval. Délután is pezseghetünk, a Körpincében kiderül, mennyire ügyesek borászaink a pezsgő degorzsálásában. Pezsgős csülök is készül, ezúttal is a Kálna Pinczében, a Kecskegödörben.

Aki szeretne a borban és a Birtokokban is elmélyülni, annak érdemes lesz beborangolni az Öreghegyet és az Újhegyet is. Múltidézésre invitál az Etyeki Kúria romantikus Rózsakertjébe, a Rókusfalvy Birtokon pedig megismerhetjük a birtok filozófiáját a gazda szemével, természetesen borok kíséretében.

A borokon túl vizuális ízelítőt is kapunk a Nádas Borműhelyben, Nagy Gábor Munkácsy-díjas képzőművész és Nádas Alexandra, Barcsay díjas grafikusművészek munkáiból.

A helyi sajtok és sonkák mellett változatos kínálat várja a vendégeket a falusi vendégasztaltól a gasztronómiai különlegességekig. Ha valaki saját maga főzné meg bográcsban ebédjét, s már csak egy présház hiányzik hozzá, arra is lehetőség nyílik.

A gyermekek ezúttal bonbont készíthetnek a Gingalló Csokoládéműhely workshopján, valamint kedvenc szörpjüket is elfogyaszthatják a Halmi Pincében. A kisebbek programját kézműves foglalkozások, parasztudvar látogatás színesíti.  A dallamok is hozzátartoznak az etyeki idillhez, gyermekek és gyermeklelkű felnőttek élvezhetik a Rutkai Bori Banda koncertjét, valamint Kézdy Luca & Tóth Evelin kápráztatnak el minket „HegedűÉnekkel” az „EtyekM DownTown”-ban.


Bővebb információ:

www.etyekiborangolo.hu, facebook.com/etyekiborangolo

Hozzászólás a cikkhez