Menü Keresés

A legjobb helyek a Dunakanyarban

Vendéglők, bisztrók, termelői piacok. Lángossütő, csokoládé, ínyencbolt. Nem is gondolnánk, milyen kincseket találunk Szentendre és Nagymaros környékén.

Hogyan varázsoltak kertjükből sötétpiros, illatos epret Nagymaros főterére a borongós nyárutón, legyen az a Csósza család titka. Pedig hoztak belőle kilószámra, s kínáltak emellett őszibarackot meg szépen felcímkézett bodza-, csalánés feketeribizli-szörpöt is. A Dunakanyar legnépszerűbb termelői piacán augusztus végén még jó kondérnyi zöldségcurryt is főztek a Két cica konyhája blogot vezető Bezselics Ildikó vezényletével. Apró vaskályhán rotyogott Csernákék mélybordó lekvárja, még a nyári szilvából, felváltva kavargatta a család apraja-nagyja. Nyílt színen mutatták be, hogy miként lehet tartósítószer nélkül eltenni lekvárt. Egy kiló cukrot számolnak huszonöt kiló gyümölcsre, hozzá csipetnyi fahéjat, gyömbért – nem ördöngösség. Jó ötlet az is, hogy 52 fokos házi pálinkával törlik körül az üveg száját, mielőtt lezárnák. A pálinka is szilvából készült, természetesen, telik rá a Szokolyai Szilvás Tanya négy hektáron nevelt, kétezer fás, minősített bioszilvásából. Mi több, gyümölcseikből Ilcsi néni szilvás készítményeibe is jut.

Hozzászólás a cikkhez